Schip ahoy - Nimeto schilders geven Koning Gunther een nieuw gezicht.
Dat we bij Nimeto graag werken aan projecten in het bedrijfsleven is geen geheim meer. Binnen de opleidingen wordt er iedere 8 weken gewerkt aan de meest uiteenlopende projecten. Van het maken van een concept voor de uitvaartbranche tot een restaureren van de kruisweg uit een kerk. De studenten krijgen zo de kans om de opgedane kennis in de praktijk te beoefenen.
Koning Gunther
Deze keer hebben zowel de tweede-, als derdejaars studenten van de Schildersopleiding gewerkt aan een heel bijzonder project in Nieuwegein. Daar ligt 'Koning Gunther', een oud schip uit 1951 op de kade. Een Duitse Rhein Tages Fahrgastschiff, oftewel een schip waarmee dagtochten op de Rijn werden gevaren. Werd, want het schip ligt tijdelijk op het droge.
Gegevens "König Gunther"
Bouwjaar: 1951
Gebouwd: Scheepswerf Oberkassel, Wilh. Schmidt, Bau-Nr. 79
Lengte: 33 m
Breedte: 4,72 m
Diepte: 1,30 m
Aandrijving: 1 Volvo Diesel met 295 PK
Draagvermogen: 176 personen
Schip wordt woonhuis
Momenteel wordt dit schip omgebouwd tot woonruimte voor Inge en Peter. Zij bieden een fijn gezinsleven voor 6 kinderen met bijzondere zorgbehoeften. Inge en Peter hebben hun baan opgezegd om voor hun kinderen te zorgen. Omdat hun huidige schip te klein werd, zijn ze 'Koning Gunther' aan het verbouwen tot hun nieuwe verblijf. Dat is een enorm project waarbij zij veel hulp kunnen gebruiken. Heel bijzonder dat de schilders van Nimeto hieraan een bijdrage mogen en kunnen leveren.
Praktijkopdracht
Dit hele project wordt - onder supervisie van de docenten Katinka en Adri - uitgevoerd door derdejaars studenten. Dat betekent dat ze nadat ze de wensen bespreken met de opdrachtgevers Inge en Peter, gaan calculeren, een voorstel maken en contact hierover onderhouden met klant en leverancier.
Met een gedegen werkplanning hebben zij vervolgens de tweedejaars studenten aangestuurd. Samen hebben ze het schip voorbehandeld (schuren en plamuren) en afgelakt.
Derde week: opleveren
De derdejaars ronden het project deze week af en zullen het schip opleveren. Het komt niet vaak voor dat je een bijdrage kunt leveren aan zo'n bijzonder project en daarmee ook nog een goed doel steunt. Daarnaast vraagt dit project om andere technieken en materialen die specifiek zijn voor schepen. Een bijzonder leerzaam traject dus.
Heeft u na het lezen van dit item vragen over het projectonderwijs binnen Nimeto? Misschien heeft u zelf een project dat u binnen het onderwijs wil onderbrengen? Neem dan contact met ons op via project.bureau@nimeto.nl Samen kijken we naar de mogelijkheden.